- Hvorfor deltage i Projekt Frivillig (for elever)?

Nyheder

4. juli 2014, kl. 13:38

Projekt Frivillig ønsker god sommer

Læs mere..

1. juli 2014, kl. 13:41

Gratis, frivillig lektiehjælp efter sommerferien

Læs mere..

27. juni 2014, kl. 12:44

Foreningslivet i Danmark er unikt

Læs mere..

Se alle nyheder

Se nyhedsbreve

Undervisningsministeren kårer Månedens Frivillig

Den 21. maj kårede undervisningsminister Christine Antorini fem inspirerende frivillige elever fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus som Månedens Frivillige. Projekt Frivillig, de fem vinder-elever og en masse medrejsende klassekammerater og lærere var i Undervisningsministeriet til overrækkelsen, hvor ministeren roste de fem elever til skyerne. Hun understregede det frivillige arbejdes store værdi for unge – både personligt, men også i forhold til at åbne døre i forhold til studie og arbejdsliv.

Hvorfor deltage i Projekt Frivillig?

Frivilligt arbejde gør en forskel. Det er en måde at møde nye mennesker på. Du får nye venner og ikke mindst nye oplevelser. Og et frivilligt engagement i en forening eller organisation giver dig et pusterum i hverdagen. Under alle omstændigheder kan dine erfaringer fra den frivillige verden ofte bruges til noget senere – måske er det det, der afgør, om du får drømmejobbet.

  • Sagen: Nogle mennesker er frivillige, fordi de brænder for en sag. Det kan fx være miljø, dyrevelfærd, menneskerettigheder eller noget helt andet.
  • Karriere: Hvad du laver i din fritid, betyder noget, når du søger et job eller en læreplads. At du laver frivilligt arbejde, fortæller noget om, hvem du er som person. Derfor kan et frivilligt arbejde ofte være vejen til jobbet eller lærepladsen. 
  • Sociale forventninger: At møde nye venner er også en motivation for mange, som bliver frivillige på grund af det sociale. Og frivillige foreninger og organisationer er et rigtig godt sted at møde nye mennesker.
  • Ansvar og ledelse: Nogle er frivillige, fordi det giver dem et kick, at få deres ideer ført ud i livet. I en forening er der næsten altid ting, der skal organiseres eller planlægges, og det skaber ansvarsfulde og initiativrige ledere.  
  • Kammeratskab: Rigtig mange frivillige er det, fordi en kammerat opfordrede dem til det. Det styrker ofte kammeratskabet at lave noget sammen. Sammen får I nogle sjove og gode oplevelser.  
  • Identitet: Identitet handler om, hvordan man opfatter sig selv. Med frivilligt arbejde har du mulighed for at prøve dig selv af i forskellige sammenhænge og blive klogere på, hvem du er, og hvad du skal bruge din fremtid på.  
  • Værdier: Mange laver frivilligt arbejde, fordi de føler en værdi i det, som de laver. Værdien kan være "sagen", de brænder for, eller det kan være den personlige tilfredsstillelse, som det giver at udføre arbejdet. Hvad er værdifuldt for dig?        
  • Læring: Igennem et frivilligt engagement kan du lære en masse. Ved at være kasserer i en forening kan du få erfaringer med foreningens økonomi og regnskab. At være træner i en idrætsklub giver dig erfaring med ledelse, samtidig med at du lærer andre noget. Og gennem bestyrelsesarbejde lærer du om demokrati og fællesskab. Du kan bruge alle erfaringerne senere.

 

Tilbage

Husk dit Frivilligbevis!

Har du fx været FolkemødeBuddy for en ældre medborger på Bornholm eller deltaget i andre frivillige aktiviteter i en anden organisation/forening eller på din skole?

Så husk at udskrive dit Frivilligbevis

Så kan du trygt holde sommerferie!

Månedens Frivillige

Vi kårer en elev (eller en gruppe) som ’månedens frivillige’. Vi vil derfor meget gerne have din hjælp til at finde vinderne.
Indsend et bud til mnj@frivillighed.dk med en kort beskrivelse. Så sørger vi for, at vinderne får en Projekt Frivillig T-shirt og omtale på Projekt Frivilligs platforme.

Powered by Webnodes CMS and Filecamp