- Hvorfor deltage i Projekt Frivillig (for elever)?

Nyheder

11. april 2014, kl. 13:02

Brug påskeferien - udfyld dit Frivilligbevis!

Læs mere..

11. april 2014, kl. 13:00

Skrivekonkurrence for unge: Hvad betyder et udvidet EU for dig?

Læs mere..

3. april 2014, kl. 10:41

Frivillighedens Dag 2014

Læs mere..

Se alle nyheder

Se nyhedsbreve

Fyraftensarrangementer forår 2014

Fokus på unge, frivillighed og lokale samarbejder

Vi inviterer Frivillighedsvejledere, frivilligkonsulenter, repræsentanter fra frivillige foreninger og organisationer og andre med interesse for unge frivillige og lokale samarbejder.

Region Midtjylland, er afholdt!
Region Syddanmark, 30. april 2014 i Kolding
Region Nordjylland, 12. maj 2014 i Nørre Sundby
Region Sjælland, 13. maj 2014 i Greve
Region Hovedstaden Nord, 26. maj 2014 i Helsingør

Det er gratis at deltage, og vi byder på en bid brød undervejs. Arrangementerne foregår fra kl. 16.00-19.00.

Læs mere her

Hvorfor deltage i Projekt Frivillig?

Frivilligt arbejde gør en forskel. Det er en måde at møde nye mennesker på. Du får nye venner og ikke mindst nye oplevelser. Og et frivilligt engagement i en forening eller organisation giver dig et pusterum i hverdagen. Under alle omstændigheder kan dine erfaringer fra den frivillige verden ofte bruges til noget senere – måske er det det, der afgør, om du får drømmejobbet.

  • Sagen: Nogle mennesker er frivillige, fordi de brænder for en sag. Det kan fx være miljø, dyrevelfærd, menneskerettigheder eller noget helt andet.
  • Karriere: Hvad du laver i din fritid, betyder noget, når du søger et job eller en læreplads. At du laver frivilligt arbejde, fortæller noget om, hvem du er som person. Derfor kan et frivilligt arbejde ofte være vejen til jobbet eller lærepladsen. 
  • Sociale forventninger: At møde nye venner er også en motivation for mange, som bliver frivillige på grund af det sociale. Og frivillige foreninger og organisationer er et rigtig godt sted at møde nye mennesker.
  • Ansvar og ledelse: Nogle er frivillige, fordi det giver dem et kick, at få deres ideer ført ud i livet. I en forening er der næsten altid ting, der skal organiseres eller planlægges, og det skaber ansvarsfulde og initiativrige ledere.  
  • Kammeratskab: Rigtig mange frivillige er det, fordi en kammerat opfordrede dem til det. Det styrker ofte kammeratskabet at lave noget sammen. Sammen får I nogle sjove og gode oplevelser.  
  • Identitet: Identitet handler om, hvordan man opfatter sig selv. Med frivilligt arbejde har du mulighed for at prøve dig selv af i forskellige sammenhænge og blive klogere på, hvem du er, og hvad du skal bruge din fremtid på.  
  • Værdier: Mange laver frivilligt arbejde, fordi de føler en værdi i det, som de laver. Værdien kan være "sagen", de brænder for, eller det kan være den personlige tilfredsstillelse, som det giver at udføre arbejdet. Hvad er værdifuldt for dig?        
  • Læring: Igennem et frivilligt engagement kan du lære en masse. Ved at være kasserer i en forening kan du få erfaringer med foreningens økonomi og regnskab. At være træner i en idrætsklub giver dig erfaring med ledelse, samtidig med at du lærer andre noget. Og gennem bestyrelsesarbejde lærer du om demokrati og fællesskab. Du kan bruge alle erfaringerne senere.

 

Tilbage

Humor mod Aids-kampagnen 2014

Aids-Fondets kampagne 'Humor mod Aids', løb af stablen den første uge i april. Salget af røde næser går til at hjælpe unge hiv-smittede både herhjemme og i udlandet.

De tilmeldte vinderhold deltager automatisk i konkurrencen om at skaffe flest penge til Humor mod Aids. Præmien er en stylist i Magasin og 4.000 kr. per person til shopping.

Har du været med som frivillig i kampagnen? Så husk at udskrive dit Frivilligbevis

 

Powered by Webnodes CMS and Filecamp