- Til foreninger og organisationer

Nyheder

22. oktober 2014, kl. 11:53

Juleflæsk og frivillig-fifs

Læs mere..

10. oktober 2014, kl. 11:15

I uge 42 sætter EU fokus på at lære programmering

Læs mere..

10. oktober 2014, kl. 08:55

Månedens Frivillig kåret i Fredericia

Læs mere..

Se alle nyheder

Se nyhedsbreve

Undervisningsministeren roser unge frivillige

Den 21. maj kårede undervisningsminister Christine Antorini fem inspirerende frivillige elever fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus som Månedens Frivillige. Projekt Frivillig, de fem vinder-elever og en masse medrejsende klassekammerater og lærere var i Undervisningsministeriet til overrækkelsen, hvor ministeren roste de fem elever til skyerne. Hun understregede det frivillige arbejdes store værdi for unge – både personligt, men også i forhold til at åbne døre i forhold til studie og arbejdsliv.

Til foreninger og organisationer

Projekt Frivillig har en række erfaringer med, hvilke tiltag der virker i forbindelse med at rekruttere og fastholde unge menneskers engagement i frivillige foreninger og organisationer.

Vi har også en masse forslag til, hvordan foreninger og organisationer kan strukturere, uploade og gennemføre forløb med unge frivillige.  

Dem har vi samlet i et Idékatalog.  

Når I har kigget i idékataloget og sammensat jeres forløb, kan I oprette jeres forløb i vores Forløbsdatabase.

Landssekretariatet

Hvis du har brug for flere råd eller vejledning, end dem du kan finde i idékataloget, er du velkommen til at kontakte Landssekretariatet for Projekt Frivillig. Vi kan hjælpe dig med de spørgsmål omkring Projekt Frivillig, Projekt Frivillig forløb, hjemmesiden og Frivilligbeviset.

Ligeledes har Landssekretariatet viden om unge og frivillighed, som kan være med til at opkvalificere jeres forløb.

Kontaktoplysninger på Landssekretariatet.

Projekt Frivillig lokalt

Projekt Frivillig har seks regionale konsulenter, der kan hjælpe dig med at opslå forløb, kontakt til skolernes Frivillighedsvejledere, ligesom de kan hjælpe dig med de spørgsmål, du har i forbindelse med Projekt Frivillig.

Her finder du kontaktoplysning på din regionale Projekt Frivillig konsulent.

 

Månedens Frivillig

En onsdag formiddag før efterårsferien tog Projekt Frivillig gaver under armen og kørte til Fredericia for at overraske en ung frivillig med prisen som Månedens Frivillig på en morgensamling på EUC Lillebælt. Den stolte og meget overraskede vinder blev fejret med gaver, taler og med høje klapsalver fra sine kammerater. Mick Scholtka blev valgt blandt mange stærke kandidater for sit utrættelige engagement, sin positive tilgang til mennesker og sine fantastiske pædagogiske evner, som til sammen gør ham til en inspirerende frivillig lektiehjælper og mentor.

Kender du en potentiel Månedens Frivillig-vinder, så send en begrundelse til konsulent Marie Nydam på mnj@frivillighed.dk

Powered by Webnodes CMS and Filecamp